Зовсім скоро: Коли буде Сонячне затемнення в 2017 році

​Сонячне затемнення відбудеться 21 серпня 2017 року і триватиме воно 1,5 години. Однак за таким неймовірним явищем зможуть спостерігати тільки жителі США.

Про це повідомили на сайті Національної сонячної обсерваторії в США, передають Патріоти України.

21 серпня 2017 року неділю в 21:26 за київським часом відбудеться повне сонячне затемнення. Вчені відзначають, що Місяць закриє Сонце на 1,5 години, а сонячна корона буде в кілька разів більше, ніж під час попередніх затемнень.

Але затемнення 21 серпня зможуть побачити тільки ті, хто перебуває на території США, а також частково в Західній Європі і Південній Америці. Місто Карбондейл (США) стане унікальним місцем, де будуть спостерігатися 2 повних сонячних затемнення протягом 7 років - в 2017 і 2024 роках.

В Україні ж, як і в Східній Європі, цього затемнення видно не буде.

Повне сонячне затемнення відбувається тоді, коли спостерігач знаходиться в тіні Місяця. В цьому випадку можна спостерігати сонячну корону, а місяць затьмарює повністю диск Сонця, але не затьмарює корону.

Часткове затемнення свого часу відбувається тоді, коли спостерігач не знаходиться достатньо близько до лінії, що з'єднує Сонце і Місяць, щоб потрапити в повну тінь від Місяця, потрапляючи лише в напівтінь.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Наступ, який росіяни планували на травень-червень, вже розпочався, - Олексій Гетьман

субота, 20 квітень 2024, 15:31

Олексій Гетьман, майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни, зазначив, що не варто очікувати, що у нас є час до 1 червня, бо наступальні дії росіян вже почалися і будуть тільки підсилюватися, повідомляють Патріоти України. "Противник буде на...

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...