Знані поліглоти розкрили секрети своєї майстерності

​Британські поліглоти Метью і Майкл Йолден розповіли, як за тиждень вивчити будь-яку іноземну мову.

Брати Йолден відомі тим, що вільно говорять п'ятнадцятьма мовами і без проблем розуміють ще з десяток. Для них не існує труднощів спілкування німецькою, французькою, португальською, каталонською, турецькою, африкаанс і навіть українською, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Не менш дивним фактом є те, що братам не потрібно багато часу, щоб вивчити нову мову, просто вони знають, як зробити навчання максимально ефективним:

1. Визначте цілі

Щоб навчання було успішним, потрібно знайти правильну мотивацію. Якщо хочеться просто вразити друзів - це погана причина, впевнений Метью. Перш за все, людина повинна хотіти краще пізнати нову культуру і прагнути до спілкування з людьми їхньою рідною мовою.

2. Пориньте у нове мовне середовище

Однією зі складових успіху є оточення себе новою мовою: фільми, музика, листування тощо. Також, важливо думати і розмовляти з самим собою новою мовою. Також, якщо є можливість, можна поїхати в потрібну країну. Такий максималістський підхід неодмінно принесе плоди, впевнений Майкл.

3. Знайдіть партнера

Оскільки більшість мов брати вивчили за допомогою один одного і здорової конкуренції, вони рекомендують також знайти собі людину, яка розділить це бажання. Якщо ж таку людину не вдасться знайти, тоді можна спілкуватися з носієм мови.

4. Розважайтеся

Використовувати нові знання потрібно не тільки в спілкуванні, але і в розвагах. Як розповідають брати, у дитинстві вони часто писали вірші або невеликі історії. Таким чином, вони швидко поповнювали словниковий запас.

5. Слухайте мову

Не менш важливим у вивченні мови є правильна вимова, а для цього слід навчитися слухати. Як стверджує Метью, чим довше слухаєш, тим простіше зрозуміти, як вимовляти ті чи інші звуки. Вслухаючись у розмову носіїв мови, можна легко навчитися правильній вимові.

6. Читайте літературу

Ще одним, не менш ефективним способом є читання. Нехай це будуть книги, комікси, журнали або що завгодно, головне - читати вдумливо. Таким чином, можна налагодити правопис і поповнити словниковий запас. Крім того, можна читати вголос, щоб паралельно покращувати вимову.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...