Журналіст розбив на друзки версію про постачання в КНДР українських ракетних двигунів

​Все схоже на інформаційну спецоперацію, метою якої є прикрити активну участь росіян у північнокорейській ракетній програмі.

Про це на своїй сторінці пише український журналіст Олександр Голубов, повідомляють Патріоти України.

Він упевнений, що скандал з “українськими” двигунами для північнокорейських ракет – одне з найбільших зовнішньополітичних випробувань для України за останні роки. Також Голубов зазначає, що відмовчуватися в даному случає, було б злочином.

“Якщо чесно, то все дійсно більше схоже на інформаційну спецоперацію, метою якої є прикрити активну участь росіян в північнокорейській ракетній програмі. Тут є і мотив, і технічна можливість як постачати двигуни, так і виставити це справою рук українців. А ось щоб таке непомітно зробила українська влада або окремі товариші на “Південмаші”, виглядає зовсім вже дико і нереалістично “, – підкреслює Голубов.

А його колега Максим Михайленко публікацію в “Нью Йорк Таймс” назвав маячнею сивої кобили.

“Публікація в NYT щодо “Південмашу” і КНДР не просто безглузда, але і показує глибину, на яку спустилася за тридцять років після холодної війни “компетентність” американських мозкових центрів. Не дивно, що вони не помітила Путіна, Кіма, Асада, Іран та Венесуелу, а потім ці центри знюхалися з китайцями до такої міри, що тепер США китайцям важко протистояти”, – впевнено заявив Михайленко.

Журналіст бачить два шляхи, як Пхеньян міг отримати двигуни і технології – це з РФ або навіть зі США. Адже американці купили виробництво ракет в РФ ще при Єльцині і досі ним користуються для своїх “Атласов”.

Нагадаємо, раніше видання New York Times повідомило, що успіх Північної Кореї в випробуванні міжконтинентальних ракет, здатних долетіти до США, став можливим завдяки отриманню через чорний ринок потужних ракетних двигунів.

Вони були нібито виготовлені на заводі в Україні, історично пов’язаному з російської ракетною програмою.

А секретар РНБО Олександр Турчинов відразу ж заявив, що підприємства українського оборонного і авіакосмічного комплексу не поставляли зброю і військові технології в КНДР.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...