Здоровенний астероїд, розміром з два авіаносця, днями пролетить повз Землю (відео)

Приблизний діаметр космічної брили десь 650 метрів, тоді як довжина авіаносця понад 300 метрів.

Фото: unian.ua

Гіганта вчені вперше виявили три роки тому, а вже скоро він пролетить, за космічними мірками, близько з Землею, на відстані 1,8 млн кілометрів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Хоча немає жодної ймовірності того, що астероїд зіткнеться з нашою планетою, проте це буде дуже близький "підхід" для астероїда такого розміру.

Астероїд, відомий як 2014 JO25, був відкритий у травні 2014 року. Його розміри - приблизно 650 метрів, а про його фізичні властивості мало що відомо, незважаючи на те, що його траєкторія добре відома.

Минулого разу цей астероїд наближався до Землі 400 років тому, а наступного з'явиться після 2600 року. Його можна буде побачити навіть за допомогою звичайного оптичного телескопа, зазначили в NASA.


Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Розгром командного пункту в Бахмуті: Українські військові ліквідували топ-окупанта (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:07

У Росії почали визнавати втрати офіцерського складу внаслідок руйнівного удару ЗСУ по командному пункті окупантів у захопленому Бахмуті Донецької області, зазначають Патріоти України. Як повідомив офіцер ЗСУ, військовий блогер, який відстежує втрати РФ...

"Небесна благодать зійде на воїнів": У сторічному пророцтві старця Ігнатія знайшли слова про перемогу України

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:55

Пророцтво старця Ігнатія було зроблено сто років тому, але саме зараз його слова про долю України стали дуже важливими - він напророкував перемогу Україні. Про це йдеться у відеоролику на Youtube-каналі "Український молитовник", передають Патріоти Укра...