Закусив на десерт: В Індонезії дракон напав на необережного туриста

Роззяві вчасно надали медичну допомогу.

Фото: rusjev.net

На сході Індонезії турист зазнав нападу комодского дракона - гігантської ящірки з сімейства варанів. За словами доглядачів національного парку Комодо, це перший такий інцидент за останні п'ять років, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Комодські дракони живуть на невеликій групі індонезійських островів. Це найбільші в світі ящірки - деякі особини досягають трьох і більше метрів в довжину і важать до центнера. До того ж їх укуси отруйні.

Постраждалим виявився 50-річний турист із Сінгапуру. Він проігнорував попередження і вирішив сфотографувати небезпечного плазуна крупним планом. В результаті чоловік отримав сильний укус в ногу. Викликаний військовий катер доставив потерпілого в найближчий медичний центр.

"Комодські дракони не люблять, коли їх турбують під час їжі. Турист, мабуть, підійшов занадто близько ", - сказав головний єгер національного парку Комодо. Інцидент стався за межами зони безпеки, рекомендованої для відвідування, але турист вирішив заощадити на готелі та гідові, зупинившись на постій у місцевих жителів.

Комодські варани - досить агресивні тварини, які становлять небезпеку для людини. Відомі випадки нападу цих хижаків на людей зі смертельним результатом. Крім потужних щелеп небезпеку становлять і отруйні залози варана - при укусі токсини можуть викликати у жертви шок, параліч і втрату свідомості.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...