Захистила власних дітей від злодія? То відправляйся у в'язницю

​Під Харковом жінка, захищаючи дітей, застрелила озброєного чоловіка, який проник до неї в будинок. У поліції розцінили це як перевищення меж при самообороні. Тепер жінці загрожує тюремне ув'язнення.

Про це йдеться в сюжеті «Надзвичайні новини», передають Патріоти України.

Непроханого гостя, який увірвався в чужий будинок, звали Максимом, він має сумнівну репутацію в населеному пункті під Харковом, де і стався інцидент. Чоловік часто випивав, в поліції припускають, що він міг страждати психічним захворюванням.

Так, випивши в черговий раз, що пізніше підтвердила експертиза, він увірвався в будинок, де знаходилася жінка з дітьми. Чоловік був озброєний ножем.

Жінка, яку звуть Олеся, побачивши незнайомого чоловіка у власному будинку, закрилася в одній з кімнат. Вона викликала поліцію і подзвонила чоловіку, який перебував у Харкові.

Озброєний п'яниця почав ломитися в кімнату, де перебувала Олеся. Він не реагував на її попередження та прохання. Це змусило жінку вдатися до зброї. Вона вистрілила кілька разів гумовими кулями, проте це лише розлютило нападника. Шоста куля потрапила чоловіку в голову, від чого він помер.

Поліція, яку викликала Олеся, приїхала на виклик лише через годину. За словами чоловіка, який на той час встиг повернутися з Харкова, правоохоронці жартували, що «сусід прийшов за сіллю».

Поліція кваліфікує це вбивство як перевищення меж при самообороні. Жінці загрожує термін до трьох років позбавлення волі.

Адвокати жінки обурені такою класифікацією і заявляють, що не може бути й мови про кримінальну відповідальність в цьому випадку.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...