Загадкова "акустична атака": Дипломати США на Кубі втратили слух

Також від впливу ультразвуком у постраждалих є симптоми струсу головного мозку.

У кількох співробітників посольства США на Кубі виникли серйозні проблеми зі слухом після так званої акустичної атаки, подробиці якої поки не розголошуються. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на CNN.

"США вважають, що кілька співробітників Держдепу у посольстві США у Гавані були піддані "акустичній атаці" з використанням ультразвукових приладів", - йдеться у повідомленні.

В результаті "атаки" мінімум у двох співробітників дипломатичного відомства виникли проблеми зі здоров'ям. Вони були змушені повернутися на лікування у США. Одне джерело повідомило, що співробітники, ймовірно, назавжди втратили слух.

Крім того, жертви "акустичної атаки" з кінця минулого року демонстрували ряд фізіологічних симптомів, які нагадували струс мозку.

Держдепартамент обговорював це питання з кубинською владою, а також направив до Гавани американських медиків. Однак з'ясувати деталі інциденту не вдалося. Розслідування веде ФБР.

"Це дуже дивний випадок", - відзначило джерело. Кубинський МЗС у середу спростував причетність до будь-яких ворожих дій щодо американських дипломатів.

Нагадаємо, 20 липня 2015 року в Гавані й Вашингтоні офіційно відновили роботу посольства США та Куби, що ознаменувало відновлення дипломатичних відносин між країнами. Крім того, США відвідав президент Куби Рауль Кастро, потім США пом'якшили санкції проти острова.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...