Задля скріплення стосунків? Казахстан постачатиме у Нідерланди... коноплю!

Продукти обробки технічних конопель з Алматинської області Казахстану планується експортувати до Нідерландів, Росії та Китаю.

Фото з відкритих джерелЗа інформацією Міністерства сільського господарства Казахстану, в поточному році в області технічною коноплею було засіяно 600 гектарів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Згідно казахстанським законам, технічні коноплі не є наркотичною речовиною, і тому контроль за її висівом не передбачений. Як додали в міністерстві, висівом технічних конопель на даний момент займається єдина компанія - ТОВ KazHemp, яка планує зібрати 600 тонн олійного насіння і 4 000 тонн стебел технічної коноплі.

Стебла планується переробити в 1 000 тонн волокна на заводі первинної обробки, що будується в Алматинській області для подальшого використання в текстильній промисловості. Зібрані в 2017 році маслосемена планується відвантажити в Нідерланди, а отримане волокно реалізувати в Росію і Китай.

Технічна конопля практично не містить дурманної наркотичної речовини, адже збір її врожаю відбувається до періоду цвітіння.

У промисловості коноплі використовуються як сировина медичної (канабідіол), паливної, текстильної, легкої (конопляну олію), паперової, будівельної та інших галузей, а також для виробництва грубого рослинного волокна (пенька).

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...