Вихід на ринок обсягом $400 млрд: Сьогодні вступає в силу угода про зону вільної торгівлі з Канадою

1 серпня саме цей історичний день.

"Yes! Сьогодні вступає в силу угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою", - написав у Twitter президент України Петро Порошенко, повідомляють Патріоти України.

"Так! Сьогодні набула чинності угода про вільну торгівлю з Канадою. Це нові можливості для експортерів і нові перспективи торгівлі на північноамериканському континенті. Це вихід на канадський ринок, обсягом понад $400 млрд. Величезні перспективи відкриваються і для співпраці з Канадою у сфері IТ, хай-тека, інженерії, авіації", - зазначив перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів.

У прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України повідомили, що угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою відкриє безмитний доступ для українських експортерів до 98% ринків товарів.

"Канадський ринок привабливий для українських експортерів, адже Канада імпортує на більш 400 млрд доларів США щорічно. Скасування імпортних мит Канадою дозволить українським виробникам харчової, легкої, хімічної, нафтохімічної і машинобудівної промисловості отримати максимальні переваги на канадських ринках", - відзначили в Мінекономіки.


Як повідомлялось раніше, угоду про вільну торгівлю було підписано 11 липня 2016 року одразу віце-прем'єр-міністром України Степаном Кубівим і Міністром міжнародної торгівлі Канади Христею Фріланд. 14 березня 2017 року завершився процес ратифікації угоди Верховною Радою України.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...