Ви не повірите, але вчені з'ясували, навіщо у людині дві ніздрі

Питання насправді не такевже й просте, адже пальців на руках взагалі десять.

Фото: rbc.ua

Для пояснення цього факту вчені зі Стенфордського університету вдалися до порівняльної біології, передають повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як приклад фахівці привели інші парні органи - очі та вуха. Саме парність допомагає більш точно почути, звідки виходить звук, побачити, де розташований предмет. Адже якщо заплющити очі й заткнути вуха, з визначенням місцеперебування свіжої випічки можуть виникнути проблеми.

Дослідники з'ясували, що періодично одна з ніздрів починає погано працювати - тобто не в повну силу, а її "напарниця" викладалася по повній, вловлює важкі молекули запаху і посилає сигнали в мозок. "Відпочиваюча" обмежується перехопленням легких аромамолекул. Тому людина здатна вловити набагато більше відтінків запаху.

Вчені довели, що люди діляться на дві групи: людей, у яких супер нюх, і на тих, у кого він не дуже чуйне. Для ідеального нюху ніздрі людини повинні розташовуватися на відстані 3,5 сантиметра. В результаті досліджень вчені з'ясували, що люди можуть уловлювати запахи, як собаки й орієнтуватися по них.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські чиновники гумору не розуміють: Жарт сатиричного сайту потрапив у звіт уряду Ульяновської області РФ про "виконану роботу"

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:56

Заступниця голови уряду Ульяновської області РФ Марина Алексєєва додала до звіту про «виконану роботу» жартівливу новину із сатиричного сайту Панорама. На це звернули увагу у Telegram-каналі ЧТД, опублікувавши відповідні скріншоти, передають Патріоти У...