Всесвітній потоп і вимирання: Всі льодовики Землі розтануть до 2100 року - вчені

Незворотні процеси в океані можуть початися вже в 2020 році

Згідно з даними нового дослідження, до 2100 року середньорічна температура підніметься більше, ніж на 2 градуси Цельсія з імовірністю 95%. Ці 2 градуси - той поріг, при перевищенні якого потепління стає катастрофічним, повідомляють Патріоти України з посиланням на Business Insider.

Дослідники вважають, що є тільки 5% ймовірності того, що до 2100 року планета не нагріється більше, ніж на 2 градуси Цельсія. Мета Паризької угоди полягала в тому, щоб встановити стандарти викидів, які зможуть утримати світову температуру на колишньому рівні. В ідеалі, потепління не повинно було перевищити 1,5 градуса.

Однак зараз дослідники прийшли до висновку, що, навіть якщо уряду продовжать вживати заходів, підвищення температури до 2100 року складе близько 3,2 градуса Цельсія. Потепління на 1,5 градуса може статися вже до 2026 року.

За словами еколога Білла МакКіббена, якщо підвищення температури на 2-4 градуси трапиться, величезна частина населення Землі до кінця століття не зможе справлятися зі спекою. Рівень світового океану підніметься настільки, що більша частина найбільших міст світу опиниться під водою, а сам океан перетвориться в «гарячий, кислий, що задихається суп».

«Якщо це і не пекло, то місце з подібною йому температурою», - так МакКіббен називає Землю майбутнього. Деякі вчені навіть вважають, що катастрофа неминуча вже в 2020 році. Однак, ще не все втрачено і є заходи, які можуть допомогти стримати потепління.

Активісти в багатьох країнах виступають за прийняття відповідних заходів, освоюється чиста енергетика, а штати і міста США обіцяли виконувати пункти Паризької угоди, незважаючи на те, що президент Дональд Трамп планує вивести Америку з під дії цього документа.

Вчений-кліматолог Джеймс Хансен вважає, що нам, можливо, буде потрібно розробити технології «негативних викидів», які дозволять «висмоктувати» вуглець з атмосфери. А в Арізоні планують в якості експерименту розпорошити в стратосфері частки льоду, щоб «остудити» її. Всі ці зусилля не зможуть повністю зупинити потепління - але вони зможуть обмежити нагрівання Землі до 2,5 градусів замість 4.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...