Власник магазину "Емпоріум" даватиме свідчення через знищені графіті

​Найближчим часом власника магазину люкс-меблів на вулиці Грушевського у Києві, зі стін якого стерли графіті часів Майдану чекають у прокуратурі.

Про це "Українській правді" повідомила прес-секретар київської прокуратури Надія Максимець. "Вже найближчими днями власник магазину буде запрошений для надання показів", - зазначила вона, повідомляють Патріоти України.

Окрім того, прес-секретар розповіла, що в кримінальному провадженні щодо знищення графіті готують звернення до держустанов, щоб підтвердити статус зображень. Також встановлюють, кому належить приміщення, на стінах якого були графіті.

Як повідомлялося, Печерське управління поліції у Києві зареєструвало кримінальне провадження за ст ст 194 ч.1 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу через розгром входу магазину на Грушевського, на стінах якого перед тим стерли знамениті графіті часів Майдану.

Раніше прокуратура Києва №6 відкрила кримінальне провадження за фактом нищення графіті.

Максимець зазначила "Українські правді", що, зважаючи на резонанс подій, обидва кримінальні провадження взяті під контроль столичної прокуратуру.

3 вересня у Києві розгромили вхід до магазину люкс-меблів "Емпоріум" на вулиці Грушевського, 4, з фасаду якого перед цим були стерті знамениті графіті часів Майдану.

Раніше стало відомо, що з фасаду магазину зникли знамениті графіті, які були нанесені під час Революції гідності.

Керівник магазину Ігор Доценко назвав ці графіті "типовим стріт-артом, який час від часу видаляють комунальні служби".

Разом з тим, віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко на своїй сторінці в Twitter написав, що знищені графіті були частиною експозиції Музею Майдану, і за знищення музейного фонду передбачено кримінальну відповідальність. Автор графіті вже заявив, що готовий відновити зображення.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...