Віруси грипу, подібно хакерам, захоплюють клітини нашого організму зсередини, з'ясували вчені

Вірус грипу серотипу А всередині ядра клітини хворого бере під контроль важливий білковий комплекс, який стимулює деградацію РНК.

Фото: popmech

Завдяки розвитку медицини людині вже багато відомо про віруси грипу, однак навіть медики досі погано розуміли, як «шкідники» розмножуються в клітинах людини, поширюючи інфекцію, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Команда дослідників зі Школи медицини Айкан на горі Синай (США) вперше виявила механізм, за допомогою якого грип А - сім'я патогенів, що включає найбільш смертельні штами вірусу, - «викрадає» клітинні механізми організму людини, щоб відтворюватися.

Грип A являє собою РНК-вірус - це означає, що він відтворюється всередині ядра клітини хворого. Більшість вірусів репліцируються, тобто відтворюються, в цитоплазмі клітини, поза ядра. Вірус серотипу A викликає не тільки сезонний грип, але також і більш важкі види захворювання, такі як H1N1 і грип, що передається від ссавців (наприклад, свиней) і птахів.

Медики вивчили клітини пацієнтів з мутацією екзосоми РНК, що дозволило зрозуміти, як вірус грипу А захоплює молекули РНК всередині клітин.

«Дослідження показало, що ми можемо виявити гени, пов'язані з хворобою, спостерігаючи за природним симбіозом між клітинами людини і патогеном», - говорить старший дослідник Іван Марацці.

Медики виявили, що, перебуваючи всередині ядра клітини людини, грип A «захоплює» важливий білковий комплекс, який стимулює деградацію РНК. За словами доктора Марацці, щоб самовідтворитись, збудник грипу потребує додаткової РНК, тому він і «викрадає» ці молекули з захопленої ним екзосоми.

«Віруси діють дуже розумно», - вважає лікар. - «Вони не надто «возяться» з біологією людини й замість того, щоб дозволити екзосомі самостійно зруйнувати надлишкову РНК, вони атакують екзосоми й викрадають потрібну їм РНК до її руйнування».

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...