Відтепер в одному з китайських храмів Шаолинь монахи зможуть літати (фото)

Ця крихітна помаранчева фігура, що летить над футуристичною конструкцією на вершині гори Суншань в Китаї - дійсно монах, хоча літає він зовсім не за допомогою медитації.

Храм Літаючих Монахов Шаолінь

У основі структури прихований гігантський вентилятор, що нагнітає повітря в вертикальну аеродинамічну трубу на зразок тих, що використовуються для скайдайвинга, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Розроблений латвійськими архітекторами зі студії Mailitis комплекс був урочисто відкритий зовсім недавно. Храм Літаючих Монахов Шаолінь являє собою 230-місцевий амфітеатр, де монахи Шаолінь можуть влаштовувати свої щотижневі шоу. Важко уявити, як аеродинамічна труба вписується в схему речей, але за словами архітекторів, "концепт розповідає про історію Дзен і Кунг-фу за допомогою артистичних уявлень і архітектурного плану самої будівлі".

В горах Сушань знаходиться Монастир Шаолінь, що входить в список пам'яток всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, який також вважається місцем народження бойових мистецтв Кунг-фу і дзен-буддизму.

Хороші новини полягають в тому, що аеродинамічна труба буде відкрита не тільки для ченців, але і для широкої публіки. Будь-який охочий зможе одягнути спеціальний костюм і парити в повітрі, немов птах.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...