Відтепер Британія має в активі неймовірне енергетичне досягнення

Вперше в історії в країні поновлювані джерела виробили більше енергії, ніж традиційні!

Фото: politolog.netНа піку вироблення 7 червня енергія сонця, вітру, води і біомаси була використана для генерації 50,7% всієї виробленої в Сполученому Королівстві електрики, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вперше в історії британські поновлювані джерела виробили більше енергії, ніж традиційні - природний газ і вугілля. За даними оператора електроенергії National Grid, в минулу середу після полудня вітряні турбіни забезпечили потужність в 9,5 ГВт, сонячні панелі - 7,6 ГВт, біомаса - 2 ГВт, а гідроелектростанції - 0,2 ГВт. В цілому - 19,3 ГВт, або 50,7% всієї потужності електростанцій країни, пише Engadet.

Причому в той час як частка ВДЕ у всій Великобританії тільки-тільки досягла половини, вітряні турбіни Шотландії в травні забезпечували в середньому 95% енергоспоживання всіх домогосподарств регіону, а протягом 11 днів місяця покривали попит на 100 і більше відсотків. Попередні місяці для вітряної енергетики Шотландії були навіть ще успішніше.

P.S. На фото - Ліверпульська затока, де працює найбільша в світі вітряна електростанція Burbo Bank. Перша черга станції з 25 вітрогенераторів потужністю 3,6 МВт кожний і сукупною потужністю 90 МВт, відкрилася в 2007 році. На будівництво станції пішло 7 років.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Настя Каменських у відвертому образі виступила на американському ТБ

середа, 1 травень 2024, 19:55

Українська співачка Настя Каменських продовжує будувати кар'єру за кордоном. На ранковому шоу Despierta America на каналі Univision артистка презентувала свою нову іспаномовну пісню Moloko, яку раніше розкритикували у Мережі, нагадують Патріоти України...

Детонація вийшла особливо яскравой: У Луганській області вибухнула вантажівка окупантів із боєприпасами (відео)

середа, 1 травень 2024, 19:29

Російські пабліки показали відео палаючої вантажівки російських військових у тимчасово окупованій Луганській області. Кадри публікує російський Telegram-канал Astra, передають Патріоти України. За їхніми даними, кадри зняті в тимчасово окупованому Свер...