Відьомська ніч - як її проводили предки

Саме сьогоднішня ніч називається Вальпургієвой.

Фото: podrobnosti.ua

Ніч з 30 квітня на 1 травня це Вальпургієва ніч або ніч відьом. У країнах Західної Європи в цей час відзначають свято весни. Основні прикмети, обряди й церемонії, пов'язані з містичною вночі, про те, чого краще не робити в цей період розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Колись саме в Вальпургієву ніч проводили церемонію вигнання відьом: розпалювали багаття, на яких спалювали опудало відьом, обходили будинки з факелами та дзвонили в церковні дзвони.

Вважається, що Вальпургієва ніч - це ідеальний час для загадування бажань, проведення різноманітних чисток і обрядів. Цієї ночі зазвичай сняться віщі сни.

Рослини набувають магічну силу, а грань між світом живих і мертвих стає майже непомітною. Саме тому цілителі виходили за травами в цей час.

В ніч з 30 квітня на 1 травня було заведено посипати поріг будинку піском або травою, щоб потойбічні сили не могли потрапити додому. Вважалося, що якщо в цей чарівний час вмитися ранковою росою, можна повернути красу і перемогти старість.

У цей період не надягати одяг, в якій ви з кимось сварилися або одяг чорного кольору (такий одяг дуже ретельно зберігає негативну енергію, що залучає злих духів). Квітами-захисниками від злих духів вважаються червоний, помаранчевий і блакитний.

Будьте обережні навіть з випадковими словами, сказаними в емоційному пориві. Занадто часте згадування нечисті, лайки та негатив можуть зробити людину занадто простий здобиччю для злих сил.

У давнину 30 квітня запалювали вогонь Белтайн, що оберігає від нечистих сил, це може бути що завгодно: свічка, піч, вогнище або камін. Дуже бажано пройти через вогонь або дим.

Цієї ночі ні в якому разі не можна приносити бузок в кімнату, де лежить хвора людина: аромат одурманені його і покличе в інший світ.

Однак з небезпечної ночі можна отримати користь: якщо на світанку зірвати вербу, засушити її та віддати подорожньому, він повернеться з грошима і хорошими новинами. Якщо в Вальпургієву ніч сплести вінок з плюща, така містична прикраса зробить вас в очах коханого неймовірно красивою людиною.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...