Відчуй себе п'яним: Винайдено пристрій, який відтворює у водіїв відчуття нетверезого водіння (фото, відео)

Інженери компанії Ford придумали цікавий спосіб продемонструвати небезпеку водіння напідпитку або під кайфом. Вони розробили симулятор, який з високою точністю відтворює ефект від прийому наркотиків.

Компанія Ford спільно з вченими з Meyer-HentschelInstitute (Німеччина) розробили незвичайний костюм. Його основне завдання - спотворювати відчуття водіїв таким чином, щоб імітувати ефект вживання алкоголю або наркотиків, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Екіпірування важить 17 кілограм і складається з низки предметів. Спеціальний жилет, додаткові важки для зап'ясть і щиколоток, окуляри і навушники з гарнітурою створюють ефект обмеження рухливості і падіння зору. Коли будь-яка людина одягає костюм, у неї одразу з'являється загальмованість реакції, погіршується координація.

Бандажі та важки на руках і ногах уповільнюють рухи, «хомут» на шиї обмежує рухи голови, а вібруючі елементи змушують тремтіти руки.

Окуляри створюють ефект тунельного зору і роздвоєння картинки, а в навушниках в цей час грає відволікаюча музика. При імітації ефекту прийому наркотиків в периферійній області зору блимають яскраві вогні, а навушники видають сторонні звуки. При «прийомі» ЛСД окуляри показують яскраві картинки.

Водії, які відчували костюм, заявили, що дістати ключі, відкрити двері, пристебнути ремінь стало непростим завданням. Управління машиною і зовсім перетворилася на небезпечний атракціон.

Костюм вже використовується у програмі підготовки юних водіїв компанії Ford. Так молодим людям наочно демонструється небезпека водіння у п'яному вигляді або під кайфом.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

четвер, 25 квітень 2024, 20:17

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України. Видан...

Досі вважає Путіна "впливовим політиком": Славу Дьоміна жорстко засудили за інтерв'ю з Анною Алхім

четвер, 25 квітень 2024, 20:06

Українського ведучого Славу Дьоміна засудили в Мережі за інтерв'ю зі скандальною блогеркою з Дніпра Анною Алхім, яка раніше висловлювала захоплення диктатором Володимиром Путіним. В інтерв'ю з Дьоміним вона заявила, що Путін «нагинає весь світ» і знову...