Веганство несе серйозну небезпеку для дітей, - вчені

Збалансоване харчування ніхто не відміняв.

Фото з вільних джерел

Модні вегетаріанські дієти можуть зруйнувати здоров'я дитини. Дієтологи попереджають, що нестача поживних речовин може привести до "повного пошкодження акумулятора" їх нервової системи, інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Веганські дієти стають все більш популярними, як серед дорослих, так і серед дітей - за останні десять років кількість вегетаріанців збільшилася на 360%.

Однак американські дієтологи б'ють на сполох, попереджаючи, що наслідки для організму, позбавленого м'яса, риби або молочних продуктів, можуть бути досить руйнівними.

Експерти попереджають, що нестача поживних речовин, таких як вітамін B12, кальцій, цинк і високоякісний білок, може привести до "повного пошкодження акумулятора" нервової системи або недоїдання дітей.

"Важко забезпечити здорову і збалансовану вегетаріанську дієту у маленьких дітей. Ризики, пов'язані з неправильним сприйняттям, можуть включати незворотний когнітивний збиток і, в крайньому випадку, смерть. Наша порада полягає в тому, що якщо батьки проводять вегетаріанську дієту для своєї дитини, вони повинні строго дотримуватись рекомендацій лікаря й дієтолога ", - коментує ситуацію професор Мері Феттрелл з Університетського коледжу Лондона.

Також експерти відзначають, що здоров'ю дитини може нашкодити і вегетаріанська дієта матері-годувальниці. "Матусям-веганшам, які годують грудьми, також необхідно знати, що у їхніх дітей може розвинутися дефіцит вітаміну B12 між двома і 12 місяцями через брак резервів в їх організмі при народженні, навіть якщо сама мати не проявляє жодних ознак дефіциту", - каже професор Міріам Ван Вінкель.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...