Вчені з'ясували, які тварини на планеті найрозумніші

Критерієм визначення слугувала їх здатність до комунікацій.

Фото: rbc.ua

З'ясувалося, що найбільш високий рівень розвитку мають примати - горили, шимпанзе, гібони та мавпи. Відзначається, що вони здатні не тільки розрізняти людську мову, але і вступати в контакт, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У список також увійшли дельфіни. Вони видають до 14 тисяч звукових сигналів і володіють певним набором почуттів, які роблять їх відповідальними. Зокрема, дельфіни допомагають родичам, якщо вони виявилися у важкій ситуації.

Ще у перелік розумних тварин увійшла собака. Інтелект собаки легко розрізняє 250 слів і жестів, тому вони легко піддаються дресуванню. Собаку, до речі, можна привчити виконувати нескладні математичні підрахунки, а саме - рахувати до 5.

Кішки володіють схожим розумом, вони дуже кмітливі, розрізняють людську мову.

Серед птахів найбільш розумним є ворон. Ворони умілі злодюжки. Як і собаки, вони можуть рахувати до 5, але не більше. Якщо, наприклад, пташеня ворони живе з людиною, як домашній вихованець, його рівень інтелекту піднімається.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...