Вчені у нових технологіях копіюють живу природу

Нові відеокамери використовуватимуть специфічну властивість ока.

Фото: unian.ua

Вчені створили новий вид камер, взявши за основу природний зір тварин і людей. Про результати роботи розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Розробники знайшли спосіб «навчити» однопіксельні камери «розглядати» об'єкти зображення таким же чином, як це робить мозок тварин. Так, наприклад, під час розмови увага зазвичай сконцентрована на співрозмовника, а на обробку решти деталей мозок витрачає набагато менше зусиль.

Зір деяких тварин працює за тим же принципом. Розроблені вченими сенсори використовують лише один світлочутливий піксель, щоб побудувати рухомі зображення об'єктів, розташованих перед ними. Такі сенсори набагато дешевше мегапіксельных і здатні будувати зображення на інфрачервоних або терагерцевих довжинах хвиль.

У підсумку виходить квадратне зображення з загальним дозволом 1000 пікселів, основна частина яких сконцентрована на найбільш важливих частинах зображення. Дослідники збираються покращувати свою розробку і розраховують на її комерційне використання.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...