Вчені створили яблуні, здатні рости в пустелі

​Вчені інституту «Вулкані» вивели новий сорт яблук, які здатні пережити екстремальну спеку ізраїльської пустелі та - без перебільшення - стануть «яблуками майбутнього».

Ізраїльський науково-дослідний інститут «Вулкані» займається дослідженнями в галузі сільського господарства. Нещодавно цю наукову установу відвідала делегація Організації об'єднаних націй куди входили представники Австралії, Польщі, Естонії, Кенії, Республіки Малаві, Габону, Того, Папуа Нової Гвінеї та Лесото, передають Патріоти України.

Чим же був викликаний цей візит та чому в складі делегації було так багато представників африканських країн?

Гості приїхали, щоб подивитися на новий сорт яблук, недавно виведений в інституті «Вулкані» та дізнатися, чи зможуть їх країни скористатися результатами ізраїльської розробки. Справа в тому, що цей унікальний сорт здатний виростати в умовах посушливого клімату і не вимагає додаткових технологічних зусиль та прийомів, задовольняючись лише поливом.

Яблуня - культура, що виростає в досить прохолодних регіонах, де навесні, в пору цвітіння і зав'язі плодів трапляються похолодання і навіть заморозки. Більшості сортів яблук потрібно цей період охолодження для формування плоду, який згодом, протягом теплих і сонячних літніх днів наливається соком і робиться солодким. У південних широтах не існує подібних природних умов для «удару холодом», тому вирощування яблук вимагає додаткових технологічних умов для охолодження яблунь, що в цілому значно здорожує все підприємство.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...