Вчені створили дивовижні бактерії, які здатні виробляти енергію просто з повітря

​Як відомо, зараз в повітрі особливо у великих містах вкрай багато вуглекислого газу, і від його надлишків необхідно позбавлятися. І тепер вчені вдосконалили найзвичайніші бактерії, змусивши переробляти вуглекислий газ в паливо.

Багато важких металів, на кшталт кадмію, ртуті або свинцю, токсичні як для великих, так і малих створінь, і деякі бактерії розробили систему захисту проти таких отрут, розповідають Патріоти України.

Коли вони піддаються впливу важких металів, то ростять на своїй поверхні напівпровідникові кристали, нейтралізуючи токсичну дію, передають НН. Дослідники з Гарварду з'ясували, що такі кристали можна використовувати для якоїсь подібності штучного фотосинтезу.

При впливі води, світла або вуглекислоти кристали на цих бактеріях виробляють оцтову кислоту - оцет, по суті. Ця реакція має ефективність порядку 80%, тобто вона у шість разів ефективніше звичайного фотосинтезу. Що ще важливіше, для неї потрібні лише самі бактерії і трохи кадмію.

«Ви растите їх у солоному розчині і додаєте всю невелику кількість кадмію, чекаєте пару днів і отримуєте ці фотосинтетические організми, - каже головний дослідник Келсі Сакімото. - Все дуже просто, елементарна хімія ».

Що у цьому хорошого? Начебто людство не відчуває нестачі у оцті, але цей процес можна скомбінувати з уже існуючими методами по перетворенню оцтової кислоти у паливо або пластик. А значить, тепер ми можемо переробляти паливо, не викидаючи вуглекислий газ у атмосферу.

Дослідники хочуть ще більше поліпшити ефективність або використовувати інші матеріали, але ця технологія також має безліч переваг для масового виробництва. Бактерії можуть розмножуватися, і для цього потрібна лише гігантська посудина з водою і кадмієм, що стоїть на сонці. Можливо, великі судини з бактеріями і важкі метали зможуть врятувати нашу планету.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...