Вчені стверджують, що наука на порозі опанування телепатії

​Вчені з Баскського центру з вивчення свідомості, мозку і мови (BCBL) довели за допомогою електроенцефалограми (ЕЕГ), що мозкові хвилі у людей синхронізуються, коли вони розмовляють. Тобто, для реальної телепатії людині необхідна мова.

Той, хто є шанувальником серіалу Star Trek, знайомий з телепатичним зв'язком, який використовують вулканці, щоб брати напрокат чужі мізки. Здається, ідея ця не така вже надумана, як може здатися, пишуть Патріоти України з посиланням на Digital Trends.

«Недавні дані свідчать про те, що коливальна активність мозку, модулюється властивостями того, що людина чує, - говорить дослідник BCBL Хон Андоні Дуньябейтіа. - У цьому дослідженні ми вирішили зробити крок вперед і зрозуміти, чи відбувається те ж саме, коли люди не говорять. У нас були пари, які спілкувалися один з одним і передавали показання мозкової активності через ЕЕГ. З'ясувалося, що коливальна активність мозку співрозмовників синхронізувалася».

Іншими словами, дані ЕЕГ продемонстрували, що мозкові хвилі співрозмовників синхронізовані не тільки по відношенню до звукових повідомлень, але і до коливальної моделі мозку іншої людини. Ефект був настільки чітким, що простий перегляд ЕЕГ може показати, чи спілкуються ці люди чи ні.

«Є кілька потенційних додатків цього відкриття, - говорить Алехандро Перес, інший учасник дослідження. - Я уявляю майбутнє, в якому ми зможемо втрутитися в спілкування людей ззовні, і провокувати зміну їх поведінки. Це буде можливо за рахунок зовнішнього стимулювання коливальної нейронної активності двох або більше осіб для посилення їх межмозговой синхронізації. Можна поліпшити запам'ятовування, змусити людину швидше погодитися, проявити співчуття, поліпшити розуміння і так далі ». За словами Переса, відкриття також допоможе роботам ефективніше спілкуватися з людиною. Робот зможе, наприклад, сканувати стан мозку людини і з'ясувати його готовність вести переговори.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...