Вчені стверджують, що Антарктида почала активно зеленішати

У майбутньому екосистема регіону може значно змінитися в умовах глобального потепління.

Фото з вільних джерел.За останні 50 років кількість рослин в Антарктиді збільшилася через кліматичні зміни. Таких висновків дійшли дослідники, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Так, учені дослідили мох з території близько 640 км і знайшли в ньому біологічні зміни, які сталися за останні півстоліття. Зміни були спричинені саме підвищенням температури, вважають науковці.

"Якщо це буде продовжуватися, і усе більша кількість землі звільнятиметься від льоду, Антарктичний півострів буде набагато зеленішим в майбутньому", - заявили дослідники.

Зазначимо, вчені почали документувати зміни клімату в Антарктиді ще від 1950-х років, але біологічні записи моху зможуть надати більш довгострокові дані щодо кліматичних змін.

"Чутливість моху до зростання через підвищення температури свідчить про те, що екосистеми швидко зміняться в умовах майбутнього потепління, що призведе до серйозних змін в біології і ландшафті регіону", - розповів учений Ден Чермен.

Тепер дослідники планують вивчити основні записи, датовані ще 1000 років тому, щоб перевірити, наскільки зміна клімату вплинула на зміну в екосистемі континенту до того, як людська діяльність викликала глобальне потепління.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...