Вчені розповіли, як улюблений харч впливає на генотип людини

Українці тим часом, жуючи сало, хитро усміхнулись.

Фото: vseprovsih.com.ua

Підставою для таких тверджень стали дослідження дрібних мутацій в ДНК чоловіків і жінок, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Іспанські вчені з'ясували, що мутації в певних генах визначають те, наскільки людині подобаються різні види їжі – наприклад, шоколад, сіль, жирна їжа і овочі. Про це вони повідомили на конференції Experimental Biology 2017, що проходить в Чикаго.

"Більшості людей вкрай складно змінити свої харчові звички, навіть якщо вони знають, що зміна дієти критично важлива для їх здоров'я. Це пов'язано з тим, що наші харчові преференції і здатність дотримуватися планів впливає на те, що ми їмо і як ми дотримуємося дієти. Ми вперше спробували дізнатися, як гени, пов'язані з роботою мозку, впливають на дієту здорової людини", — заявила Сільвія Берциано з Автономного університету Мадрида.

Вчені вивчили дієти та набори дрібних мутацій в ДНК приблизно 800 чоловіків і жінок європейського походження, які живуть в Іспанії. Фахівці дізналися, яку їжу вони їли в останні дні. Крім того, випробовувані повинні були поставити оцінки кожної страви. Як з'ясувалося, гени дійсно керують харчовими уподобаннями людей. Одні виявилися пов'язані з кількістю поїдаються овочів і клітковини, а інші – з відношенням до солених продуктів. Деякі гени мали зв'язок з певними видами продуктів.

Наприклад, ген OXTR, пов'язаний з реакцією організму на гормон щастя, керував любов'ю або нелюбов'ю до шоколаду. А гени SLC6A2, SLC6A5 визначали ставлення до рослинного масла і цукру. Багато з цих варіантів генів були пов'язані з підвищеною імовірністю розвитку ожиріння. Переліки таких генів дозволять допомогти людям боротися із зайвою вагою або уникати його появи.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...