Вчені припустили, що значна частка Чумацького Шляху "запозичена" у сусідніх галактик

Ні, гомо сапіенс – не нащадки інопланетян. Просто Земля і все, що існує на ній, виникли з матерії, яка виникла в іншій галактиці, припускають вчені.

Гіпотеза дослідників з Центру астрофізики Північно-Західного університету (штат Іллінойс) заснована на даних, які дозволяють припустити, що велика частина матерії в Сонячній системі і прилеглих ділянках Чумацького шляху, має "позагалактичне походження", передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дослідники розробили ряд комп'ютерних моделей, які ілюструють, як матерія переміщається між галактиками за допомогою галактичних вітрів.

Основними джерелами цих вітрів є спалахи наднових зірок, які викидають в простір колосальні обсяги матерії.

Таким чином, матерія, з якої складаються об'єкти в одній галактиці, насправді може бути родом з іншої частини Всесвіту.

Матерія не звідси

Саме це міркування стало основою комп'ютерного моделювання групи астрофізиків на чолі з Деніелом Англес-Алсазаром.

"З огляду на те, скільки матерії, з якої ми створені, могло прилетіти з інших галактик, ми цілком можемо вважати себе "позагалактичними мігрантами", - пояснює вчений думку, яка лежить в основі наукової роботи.

Вчені змоделювали переміщення матерії і галактик, починаючи з часів Великого вибуху. На таке моделювання пішли мільйони годин комп'ютерного часу.

Згідно з отриманими моделям, матерія має властивість переміщатися від дрібних галактик до великих. Матерія переміщається в газоподібному стані, а потім бере участь у формуванні нових зірок.

В середньому в окремо взятій галактиці, наприклад, в нашому Чумацькому шляху, частка матерії "не місцевого" походження може становити до 50%, вважають дослідники.

Розрахунки показують, що відстань, яку матерія могла подолати, перш, ніж стати частиною Чумацького шляху, могла становити до 1 млн світлових років.

Навіть незважаючи на те, що швидкість міжгалактичних вітрів становить часом сотні кілометрів на секунду, на подолання таких відстаней могли піти мільярди років, стверджують автори роботи.

Досі було прийнято вважати, що матерія в галактиках має переважно локальне походження, коментує результати дослідження Ендрю Понці, британський астрофізик, який не брав участі в цій роботі.

"Ми завжди знали, що атоми з яких ми складаємося, були народжені в надрах зірок, - констатує Понці. - Але це дослідження припускає, що це були аж ніяк не близькі і знайомі нам зірки Чумацького шляху, а далекі світила, розташовані за мільйони світлових років звідси".

Рух матерії

Основна цінність роботи не в тому, що вона дозволяє припустити, що люди родом з іншої галактики, а в тому, що комп'ютерне моделювання доводить правдоподібність гіпотези про переміщення матерії між галактиками.

Сама концепція про рух матерії між галактиками народилася порівняно недавно.

На думку ряду вчених, ця концепція може докорінно змінити наші уявлення про те, як формуються галактики.

"Це дослідження змінює наші уявлення про формування галактик з часів Великого вибуху", - констатує Клод-Андре Фаше-Гуеро, один зі співавторів дослідження.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...