Вчені поміркували й вирішили, що цукор, сіль та шоколад вже не шкідливі

Науковці взялися за спростування теорій щодо ряду продуктів, які протягом багатьох років вважалися шкідливими для організму. У підсумку, дієтологи розвінчали ряд відомих міфів про їжу, зокрема про шкоду солі, цукру і яєць.

Дослідники запевняють, що цукор найменш шкідливий серед інших підсолоджувачів. Вони часто викликають ряд складних захворювань, тоді як цукор в помірній кількості тільки приносить користь, в тому числі і задоволення від смаку, інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Сіль, як виявилося, дуже ефективна для зниження рівня холестерину в крові. Тому не варто цей продукт повністю прибирати з раціону. Що стосується яєць, то раніше стверджувалося, що вони згубні для організму, так як підвищують той же холестерин.

Однак вчені довели, що одне яйце в день нікому не зашкодить, бо концентрація холестерину в жовтку занадто низька, тому говорити «ні» будь-якому продукту теж не обов’язково.

Також дослідники довели, що вино дуже корисне для тих, хто страждає на хворобу Альцгеймера, так як в ньому міститься корисна речовина резвератрол. Однак його у вині настільки мало, що пити доведеться занадто багато, щоб отримати необхідний лікувальний ефект. А це може призвести до інших проблем — алкогольної залежності.

Під приціл вчених потрапив міф і про те, скільки води потрібно випивати людині на добу. Дієтологи заявляють, що людині на добу потрібно мінімум 1,5 літра води, однак і тут вчені запевняють, що пити потрібно стільки, скільки хочеться. Тут немає певних норм, тому що потрібно враховувати комплекцію людини, її стан і, звичайно ж, клімат.

Дієтологи запевняють, що всьому має бути міра. Це головна запорука здоров’я. Навіть ті продукти, які вважаються шкідливими, можуть бути цілком безпечними, якщо ними не зловживати.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...