Вчені пояснили, як насправді впливають комп'ютерні ігри на мозок людини

Вониі з'ясували, що у завзятих гравців у відеоігри в жанрі екшн виявилося менше сірої речовини в гіпокампі ніж у звичайних людей

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Medicalxpress.

Вчені вирішили провести повномасштабне нейро-візуальне дослідження мозку геймерів. Вони порівняли скани мозку гравців зі скані людей, які зовсім не грають. За ними вдалося встановити, що у геймерів менше сірої речовини в гіпокампі, отже, у них мозок виявляється більш виснаженим.

Проблема в тому, що чим сильніше виснажується гіпокамп, тим вище ризик розвитку різних захворювань: від звичайної депресії до хвороби Альцгеймера.

Гіпокамп - це частина мозку, він відповідає за найрізноманітніші функції. Ймовірно, гіпокамп виділяє в потоці зовнішніх стимулів значиму інформацію, а після утримує її, виконуючи функцію короткочасної пам'яті. Більшість дослідників згодні з тим, що гіпокамп пов'язаний з пам'яттю, але повністю механізми його роботи поки не вивчені.

Дослідження також показало, що під час гри у геймерів частіше стимулюється гіпокамп, а хвостате ядро. Виявилося, що 85% гравців задіють саме його для проходження ігор і перемоги в поєдинках. В цей час гіпокамп не використовується і починає деградувати, втрачаючи клітини.

Таким чином, в дослідженні робиться висновок, що потрібно набагато уважніше ставитися до відеоігор і активніше вивчати їх вплив на мозок людини.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...