Вчені дослідили підземний океан і з'ясували кількість води в ньому

Відповідне дослідження опубліковане в журналі Science Advances.

Иллюстрация від invaders.com.uaНа глибині від 410 до 660 кілометрів під поверхнею Землі, в шарі, який відокремлює верхню мантію від нижньої, міститься, згідно з оцінками вчених, стільки ж води, скільки і в Світовому океані, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Розрахунки фахівців засновані на імітації умов, в яких знаходяться мінерали, зокрема Рінгвудит, в мантії планети. Виявилося, що включення води в даний мінерал (1-2 відсотка по масі) надає йому спостережувану в’язкість.

У березні геохіміки з Росії, Франції і Німеччини виявили на глибині 410-660 кілометрів під поверхнею Землі океан архейского періоду (віком 2,7 мільярди років), обсяг якого (але не маса), за їхніми оцінками, в рази перевищує розміри Світового океану.

Величезне водоймище розташоване під земною корою і сформоване в давнину в умовах високих тисків і температур (1530 градусів Цельсія). Вода в ньому міститься в кристалічній структурі мінералів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили Бердичі та вивісили триколор, - DeepState

субота, 27 квітень 2024, 21:02

У суботу, 27 квітня, російські терористи захопили Бердичі Донецької області. Про це повідомляє DeepState, передають Патріоти України. "Росіяни захопили Бердичі, вивісивши на західних околицях села свою ганчірку. Бої на захід від Бердичів тривають. Сили...

Кубинські найманці ліквідували російського командира на Донеччині, - українські партизани

субота, 27 квітень 2024, 20:54

У суботу, 27 квітня, стало відомо, що на Донеччині кубинські найманці ліквідували свого російського командира. Про це повідомляє рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. Партизани зізнались, що російська військова влада не може контролювати най...