В Одеській області овець піддали швидкісний стрижці (відео)

На півдні Одеської області відбувся перший в Україні чемпіонат зі швидкісної стрижки овець. Майстри ножиць, яких називають "стригалями", зібралися на стадіоні села Виноградівка.

Фото: gordonua.com

На спеціальному майданчику овець розставили за порядковими номерами. Після старту кожен учасник намагався якомога швидше зняти шари вовни з тварини. Це потрібно робити не тільки швидко, але й обережно, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Найголовніше, щоб не було порізів великих і щоб було ціле руно. Це враховується під час нарахування балів", - пояснила член журі Галина Гуцан.

За швидкісною стрижкою спостерігала майже тисяча глядачів. Кожен підтримував майстри зі свого села. За перші три місця були призначені грошові премії. Кращий результат - чотири з половиною хвилини.

Тепер змагання планують зробити щорічними. Організатори кажуть, що це потрібно не тільки для розваги людей.

Майстрів заохочують, щоб вони передавали своє ремесло дітям і онукам, оскільки саме в Бессарабії вирощують третину всіх українських овець і щорічно їх кількість збільшується, йдеться в сюжеті.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...