В Антарктиді виявили пиріг, якому більше 100 років

​Новозеландські дослідники знайшли у покинутому антарктичному будиночку на мисі Адер фруктовий пиріг, що відмінно зберігся, якому понад 100 років.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Фонд антарктичної спадщини Нової Зеландії.

Пиріг виробництва британської кондитерської фірми Huntley & Palmers знаходився у металевій олов'яної коробці і був загорнутий у папір.

У фонді назвали знахідку несподіваною і відзначили, що олово погано збереглося, але пиріг "виглядав і пахнув майже їстівно". Десерт вирішили залишити у хатині.

Передбачається, що пиріг забутий експедицією дослідника британського полярника Роберта Скотта Terra Nova (1910-1913). Те, що Скотт брав з собою кондитерські вироби бренду Huntley & Palmers, зафіксовано документально.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...