Україною стрімко поширюється новий вірус-вимагач

Темпи ураження більше ніж у WannaCry.

Ілюстрація з вільних джерел

Швидкість поширення нового віруса-здирника, що атакує українців, в чотири рази вища, ніж у WannaCry, інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як зазначається, станом на п'ятницю, 19 травня, було підтверджено 135 унікальних випадків інфікування, 95% з них припало на українських користувачів.

Для порівняння, в MalwareHunter стверджують, що в Україні вони зафіксували всього 30 постраждалих від атак вірусу WannaCry, серед більше 200 тисяч випадків.

XData шифрує всі файли за допомогою алгоритму AES. Способів розшифровки без оплати викупу поки не знайдено. Зловмисники вимагають від 0,1 до 1 біткоіни (від 5 800 до 58 000 гривен) в залежності від обсягу зашифрованих даних і того, постраждав окремий комп'ютер або мережа компанії.

Як XData поширюється і заражає комп'ютери поки не відомо. Серед українських постраждалих в основному комп'ютерні мережі компаній.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Росії горів військовий завод "Авангард", який виробляє ракети для С-300 та С-400

вівторок, 16 квітень 2024, 22:16

Увечері у вівторок, 16 квітня 2024 року, в Росії спалахнула пожежа на заводі "Авангард". Про це з посиланням на свої джерела повідомило російське видання "360", передають Патріоти України. Підприємство розташоване в Москві і займається виробництвом рак...

Військовий аналітик попередив, що Росія може отримати от Ірану новий вид зброї

вівторок, 16 квітень 2024, 21:52

Іран передає російським окупантам 130-міліметрові снаряди, якими військові злочинці б’ють по українським позиціям. Водночас РФ намагається це приховати. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір...