Учені створили пристрій, по якому собаки зможуть телефонувати до "швидкої"

​У США в Технологічному інституті Джорджії розробили пристрій, що дозволяє собакам зателефонувати рятувальникам або відправити SMS.

Фото researchgate.netВеликий сенсорний екран, до якого собака притискається носом, пов'язаний з комп'ютером. Пристрій можна запрограмувати на дзвінки в службу порятунку або на будь-який інший номер. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Передбачається, що тварина зможе скористатися новою технологією, якщо побачить, що господар в біді, наприклад, впав і не рухається. Автори винаходу очікують, що їх дітище буде користуватися попитом у самотніх літніх людей, які при нештатній ситуації можуть розраховувати тільки на себе і собаку.

Новинка проходить стадію тестування. Поки результати обнадіюють: собаки розуміють, що від них вимагається. Для іконок на екрані спеціально обрані синій і жовтий кольори, враховуючи особливості собачого зору. Щоб виключити ймовірність випадкових дзвінків, кількість іконок обмежується трьома.

Нагадаємо, раніше інженери розробили «розумний нашийник» для собак, який вимірює чотириногого друга пульс, частоту дихання, довжину подоланого відстані, кількість спожитих калорій.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...