У США вперше показали "конкурента" української "Мрії" (фото, відео)

Проте він може суперничати не по всім параметрам.

Фото від fakty.uaПатріоти України з посиланням на Нескучные новости дізналися, що в середу, 31 травня, в США вперше покинув ангар найбільший літак у світі - The Stratolaunch.

Розмах його крил перевищує 117 метрів, висота - 15 метрів. Важить цей унікальний літальний апарат майже 226 тонн.

Як пише американський журнал Time, The Stratolaunch довше футбольного поля, важче блакитного кита, а приводиться в дію шістьма двигунами, потужність яких відповідає потужності двигунів Boeing 747.

Літак сконструйований і побудований приватною компанією, яку створив відомий бізнесмен Пол Аллен. Він був одним із засновників корпорації Microsoft, потім продав свою частку і зайнявся різними інноваційними проектами.

The Stratolaunch здатний піднімати в повітря вантаж близько 250 тонн. Однак створювався він виключно для однієї мети - виведення ракет-носіїв на велику висоту, звідки вони зможуть продовжувати політ самостійно. На думку розробників, це значно здешевить запуски більшості космічних апаратів, а також зменшить кількість переносів і скасувань космічних стартів.

Поки The Stratolaunch ще жодного разу не відривався від землі. Перший демонстраційний політ запланований на 2019 рік. В даний час проходить перевірку система безпеки літака.

Найбільшим літаком в світі, що знаходиться в експлуатації, як і раніше залишається Ан-225. Нагадаємо, «Мрія» була створена фахівцями конструкторського бюро ім. Антонова. Свій перший політ здійснила 21 грудня 1988 року. Літак призначений для транспортування великогабаритних, довгомірних вантажів. Здатний піднімати до 250 тонн. Розмах крил - 88,4 метра, висота - 18,2 метра. Важить Ан-225 250 тонн. Якщо порівнювати американський The Stratolaunch і український літак «Мрія», то наш вище і важче, у «американця» більше тільки розмах крил.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...