У США проаналізували російську військову загрозу та оприлюднили прогноз щодо вторгнення

​Приватна розвідувально-аналітична компанія Stratfor оприлюднила свій прогноз щодо можливої військової ескалації Російської Федерації в Європу.

Так, у зоні ризику опинилися країни європейської периферії - в Балтії, на Балканах, в Центральній і Південній Європі, повідомляють Патріоти України.

"Росія прагне запобігти розширенню НАТО і ЄС, а також посіяти розбрат між ними - в першу чергу, в питанні санкцій і посилення обороноздатності", - заявили в розвідці.

Підкреслюється, що на відміну від держав на "задньому дворі" Росії, у країн європейської периферії мало підстав боятися звичайної військової агресії Москви. І хоча російське вторгнення в регіон виключити не можна, воно малоймовірне, оскільки ці країни або є членами НАТО (балтійські) або розташовані далеко від Росії (балканські), або ж те й інше (Центральна та Південна Європа).

"Однак війська - не єдиний інструмент в арсеналі Росії. І деякі тактики гібридної війни, включаючи політичні маніпуляції, каральні енергетичні та економічні заходи, кібератаки, диверсійні, пропагандистські і дезінформаційні кампанії, становлять особливу загрозу для країн на краю Європи", - сказано в повідомленні .

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...