У Швеції додумались створити музей невдач

У незвичайному музеї можна подивитися на гаджети і речі, які свого часу виявилися повним провалом, незважаючи на надії їх творців.

Фото: vokrugsveta.uaУ місті Хельсінгборг почав роботу нетривіальний Музей невдач, відвідувачі якого можуть поглянути на технологічні пристрої, які провалилися на ринку, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ідея цього нестандартного проекту належить колишньому психологу Семюелу Весту, який зміг зібрати більше 70 різних безглуздих гаджетів і інших продуктів в музеї площею 450 кв. м. Він займається роботою Музею невдач.

Експонати для свого музею Семюел Уест або отримував в подарунок, або купував на аукціонах. Компанії, які відзначилися провальними продуктами, не хотіли підтримати проект.

«Жодна з компаній, з якими я спілкувався, не хотіла співпрацювати. Я пояснив, що це серйозно, і ми не збираємося сміятися над ними. Більшість бренд-менеджерів навіть не відповідали на мої запити. Я розумію, що це хвора тема, але я наївно вважав, що ідея музею полягає в тому, щоб вчитися на помилках. Напевно, я був неправий», - каже Семюел Уест.

Серед експонатів музею можна побачити, наприклад, розумні окуляри Google Glass, які провалилися в продажу, хоча компанія покладала на них великі надії. Також в музеї можна знайти відеокасети формату Betamax, які з'явилися в 70-х роках ХХ століття, проте повністю програли конкуренцію формату VHS.

Є в колекції невдалих гаджетів і продукція Apple - надолонний комп'ютер Apple Newton. Гаджет з сенсорним дисплеєм і функцією розпізнавання рукописного тексту з'явився в 1993 році. Можливо, він не став популярним через дуже велику вартість.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Красунчик коштує 8,5 млн: В Україні помітили новітній суперкар Mercedes (фото)

середа, 1 травень 2024, 13:43

В Україні нещодавно помітили суперкар Mercedes-AMG GT63 – ціна на автомобіль в Україні стартує від 8,5 мільйонів гривень. Фотографії опублікували на Instagram-сторінці supercars_ua, передають Патріоти України. Варто зауважити, що Mercedes-AMG GT63, вип...

Вічний Мамин День

середа, 1 травень 2024, 13:36

Сокровенне. Вступ до великого ювілейного торжества: перша партія гостей фотографується на пам'ять... Зверніть увагу: ще одна партія людей, яке ось-ось сяде ювілейного столу...(Перепрошую, друзі, ніяк не можу розвернути по горизонталі цю свытлину). . Юв...