У Швейцарії знайшли головку сиру віком майже півтора сторіччя

​Виявлена у швейцарському кантоні Вале головка сиру була подарована на весілля у якості приданого у 1875 році. Сир досі придатний у їжу.

"Цей сир пережив усе: пил, моль, спеку", - говорить один з власників раритетного продукту Жан-Жак Зюффере з села Гріменц кантону Вале. За його словами, про цю головку сиру усе просто забули, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Чоловік розповів, що на даний момент в його колекції в спеціальному погребі зберігаються зразки 72 сортів, один з яких, наприклад, був вироблений в 1944 році.

За даними видання, цей сир - не самий старий в світі. Вік сиру, знайденого в Китаї, за наявними даними, становить 3800 років.

Крім того, у 2016 році в Швеції в трюмі затонулого судна було знайдено сир у віці 340 років, який зараз претендує на статус самого старого сиру, придатного до вживання.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт в Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...