У МОЗ заспокоїли українців - повідомлення про платні пологи виявилось фейком

​Міністерство охорони здоров'я України спростувало повідомлення, поширене низкою ЗМІ, що нібито в результаті медичної реформи з 2019 року пологи в українських державних лікарнях будуть платними.

"Пологи і спостереження за вагітністю будуть безкоштовними в 2019 році і в подальшому. Держава покриє на 100% вартість цих послуг. Медична реформа не передбачає введення оплати за пологи від породіль", - відзначили в міністерстві, передають Патріоти України.

У МОЗ зазначили, що в останній редакції законопроекту № 6327 говориться: "В рамках програми медичних гарантій держава гарантує громадянам, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають на території України, та особам, визнаним біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, повну оплату за рахунок коштів Державного бюджету України необхідних їм медичних послуг і лікарських засобів, пов'язаних з наданням медичної допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами ".

Міністерство порадило всім, хто цікавиться медичною реформою в Україні, щоб уникнути спотворення інформації і поширення недостовірних повідомлень про реформу, ознайомитися з останньою редакцією законопроекту про цю реформу.

Нагадаємо, 8 червня Верховна Рада в першому читанні проголосувала за законопроект, який запускає медичну реформу.

Реформа медичного обслуговування полягає у впровадженні поняття "державного гарантованого пакету" і принципу "гроші ходять за пацієнтом". Останній передбачає, що держава буде платити за надані конкретним пацієнтам медичні послуги, а не за "утримання ліжок".

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": Офіцер ЗСУ - про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 20:00

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що наразі противник не використовує техніку, намагаючись просуватися малими групами, передають Патріоти України. "Наша бригада виконує завдання на ділянці Красного...

Не тільки залякування: Чому росіяни били по харківській телевежі

вівторок, 23 квітень 2024, 19:15

Удар по харківській телевежі мав, окрім практичного, ще й глибоке символічне значення. Росіяни таким чином продовжують кампанію психологічного тиску на жителів міста, зазначають Патріоти України. Окупанти намагалися вразити харківську телевізійну вежу ...