У Колумбії чоловік відкрив бібліотеку, книги для якої збирав... на смітниках

Якщо хочеш щось зробити, то зроби це сам, не звертаючи увагу на те, що скажуть інші і як ти будеш мати вигляд зі сторони.

"Книжковий лорд" з КолумбіїХто б міг подумати, що сміттяр з Колумбії буде пов'язаний зі світом книг! Так, Хосе Альберто Гутьєррес протягом двох десятиліть збирав книги, які люди викидали на смітник, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. В результаті чоловік зміг зібрати 25 000 книг і відкрив публічну бібліотеку.

За словами чоловіка, все почалося 20 років тому, коли він знайшов роман Льва Толстого «Анна Кареніна» на смітнику. Сміттяр вирішив віднести знайдену книгу додому. З того часу всі знахідки виявлялися у нього вдома.

Однак за два десятки років зібралися тисячі видань і вже не могли лежати без діла. Тоді Гутьєррес відкрив бібліотеку, яка популярна серед місцевих школярів. А чоловіка називають «Книжковий лорд». І хоча в Колумбії щороку викидаються десятки тисяч видань, в бідних районах відчувається їх нестача.

Так, бібліотеку чоловік захотів відкрити ще в 2000 році. Він просто склав книги в стоси в приміщенні і дозволив всім жителям приходити і брати для читання то, що їм хочеться. Надалі чутки про чоловіка поширилися і ті, хто переїжджав, самі приносили йому книги, так що колекція постійно поповнюється.

Така бібліотека займає майже весь час, але і кинути основну роботу він не може, так як книги - це його ініціатива, за яку він не отримує гроші. Вражаюче, що чоловік, який не може пройти повз книги на звалищі і добровільно відкрив бібліотеку, свого часу навіть не зміг здобути повну середню освіту, так як йому необхідно було йти на роботу. Саме тому книги для нього є справжньою цінністю. Тепер же чоловік є спеціальним гостем на різних книжкових виставках і ярмарках і готується здати екстерном шкільні іспити.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...