У італійскому містечку Стія змагались найкращі ковалі світу (відео)

​Вони приїхали помірятися майстерністю володіння молотом та ковадлом, а також зберегти стародавню традицію в XXI столітті.

Стія - невелике містечко в центрі італійського регіону Тоскана. Нещодавно понад 200 ковалів приїхали сюди на XXII тематичний фестиваль. Проходить він раз у два роки, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Центральною подією став конкурс ковалів, який проводять уже увосьме. Силами помірятися можуть все: й студенти, й досвідчені ковалі, й художники. Тема конкурсу цього року - «Мрії».

Учасники приїхали з усього світу. Але особливо багато - з центральної та східної Європи, де традиція ковальства тягнеться з глибини століть.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...