У Індійській лікарні померло 60 малюків через затримку зі сплатою рахунків

Протягом п'яти діб не менше 60 дітей померли в лікарні Баба Рагхав Дас в штаті Уттар-Прадеш на півночі Індії. Місцеві ЗМІ стверджують, що трагедія сталася через брак кисню в апаратах штучного дихання

Влада заявила, що почала розслідування, але заперечує повідомлення про те, що причиною загибелі дітей стала нестача кисню, повідомляють Патріоти України з посиланням на AFP.

Раніше індійські ЗМІ повідомили, що 30 дітей померли в четвер і п'ятницю після того, як в палатах було порушено постачання кисню, нібито через те, що рахунки постачальників не були сплачені.

"Ми відправили запит, і сьогодні повинен бути підготовлений попередній звіт. Так, шістдесят пацієнтів померли в лікарні за останні п'ять днів, але ми не думаємо, що це пов'язано з повідомленнями про брак кисню", - сказав AFP Аніл Кумар, комісар округу Горакхур.

У заяві, опублікованій канцелярією керівництва штату, йдеться, що всі 60 смертей сталися в педіатричній палаті лікарні протягом п'яти днів, починаючи з понеділка.

Двадцять три дитини померли в четвер, коли, згідно із заявою, "тиск подачі рідкого кисню став низьким і 52 резервних кисневих балонів були введені в експлуатацію".

Газета "Hindustan Times" у суботу описала сцени хаосу в лікарні, коли постачання киснем було порушено.

"Навіть після того, як у п'ятницю було задіяно 90 гігантських балонів з киснем, ... в лікарні скінчився кисень близько 1.00 ночі", - йдеться в повідомленні.

Цей регіон є одним з найбідніших в Індії, тут щорічно реєструються сотні смертей дітей від синдрому японського енцефаліту і гострого енцефаліту, який поширений в деяких частинах східної і північної Індії.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...