У Японії зафіксовано випадок укусу людини смертельно небезпечною мурахою

​Червона вогняна мураха вперше вкусила людину у Японії - випадок зафіксований медиками, він стався на південно-західному острові Кюсю у порту Хаката.

Небезпечні мурахи були виявлені близько тижня тому. За даними міністерства охорони здоров'я Японії, кілька десятків небезпечних комах і куколок були знайдені поруч з контейнером, який прибув з Китаю, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Мурахи були тут же знищені. При цьому інформації про те, чи був уже відправлений вантаж з цього контейнера по різних складах у Японії, немає.

За даними телеканалу NHK, потерпілим виявився один із співробітників порту, який розвантажував товар з контейнера, що прибув раніше з Китаю. Згідно з попередньою інформацією, чоловік відчув укус комахи. Через деякий час навколо місця укусу з'явився висип, і працівник порту був доставлений у найближчу лікарню.

Медики підтвердили, що чоловік був укушений червоною вогняною мурахою. Загрози його здоров'ю немає. Цей випадок став першим у Японії.

Однак це вже не перший випадок, коли червоних вогненних мурах знаходять у прибуваючих в країну контейнерах. Раніше червоні вогняні мурашки були виявлені у контейнерах, які прибули з Китаю у порти міст Нагоя і Токіо. У травні комахи були знайдені у порту Кобе. Фахівці побоюються поширення цих комах.

Після укусу вогняних червоних мурах у більшості людей відзначаються почервоніння шкіри, пухирі і набряки. У деяких випадках можливі запаморочення і блювота. Найбільшу небезпеку цей вид мурах представляє для людей, схильних до алергії, так як їх укус може спровокувати реакції аж до анафілактичного шоку з можливим летальним результатом.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти не захопили Очеретине, але контролюють частину селища, - військовий експерт

середа, 24 квітень 2024, 20:02

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко повідомив, що російські війська контролюють лише частину села Очеретине, передають Патріоти України. "Очеретине повністю ще не втрачене. Там продовжуються бойові дії. Росіян...

Справжня будівля з роману Булгакова: Як виглядає палац арештованого путінського топ-чиновника (відео)

середа, 24 квітень 2024, 19:29

Заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов, якого заарештували за підозрою у хабарництві, має елітну нерухомість у Москві. Про це повідомили російські Telegram-канали, передають Патріоти України. Іванов, ймовірно, жив у особняку в Чистому провулку у...