У Японії вигадали, як робити міцні авто з переробленої деревини

​Дослідники з Університету Кіото запропонували використовувати у виробництві автомобілів інноваційний матеріал на основі деревини.

Якщо целюлозне волокно розділити на дрібні частки розміром 0,001 мм, а потім з'єднати їх з пластиком, цілком реально отримати матеріал, міцніший за сталь. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням Daily Mail.

Основна проблема, на якій зосередилися дослідники, - висока вартість нового матеріалу. Виробництво одного кілограма целюлозного нановолокна становить близько 1000 ієн або 9 доларів. Передбачається, що до 2030 року собівартість вдасться скоротити вдвічі, і тоді новий матеріал буде не тільки екологічним і новаторським, а й економічно життєздатною продукцією. Він зможе стати конкурентом для традиційно використовуваних в автоіндустрії сталі та алюмінієвих сплавів.

Комбінація целюлозного волокна та пластика відрізняється міцністю та легкістю. Передбачається, що новим матеріалом можуть зацікавитися виробники електромобілів. У цьому сегменті інженери постійно шукають шляхи зменшити масу машини, щоб знизити витрату енергії транспортним засобом.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...