У Білорусі костел розмалювали фресками з Путіним та Обамою (фото, відео)

​«Поклоніння королів і жебраків» - так називається фреска з відомими персонажами.

Поряд з біблійними персонажами в костелі Святого Антонія Падуанського у Вітебську на розписах можна побачити солдатів в камуфляжі і чоловіків в ділових костюмах, а янголи грають не тільки на лютнях, але і на саксофонах і бас-гітарах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Єврорадіо.

Однак найпильнішу увагу привертає сцена поклоніння немовляті Ісусу, де у ролі волхвів виступають Володимир Путін, Барак Обама і Далай-лама.

«Це не якась історія казкового характеру, яка сталася 2000 років тому. Це те, що відбувається і зараз. «Поклоніння королів і жебраків» - так ми назвали цю фреску. Тобто сильних світу цього і тих, хто стоїть на останньому соціальному щабелі », - пояснив автор фресок, художник Володимир Кондрусевич.Прихід Св. Антонія Падуанського зареєстрували у Вітебську у 2001 році. Тоді ж під будівлю костелу придбали колишній Будинок культури суспільства глухих, який знаходився у занедбаному стані (Гагаріна, 46а). Освячення костелу відбулося у цьому році у червні.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ніндзя" летить на тисячу кілометрів: Україна створила ударний дрон зі спортивного літака (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 15:05

Західні спеціалісти захоплені винахідливістю українських розробників, які могли перетворити спортивні літаки на ударні дрони для атак на НПЗ. Про це йдеться в матеріалі видання Forbes, передають Патріоти України. Зокрема, журналісти проаналізували декі...

Ексзаступник начальника Генштабу назвав найкращий напрямок для контрнаступу ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 14:50

Найвдалішим рішенням буде почати контрнаступ Сил оборони України з лівобережжя Дніпра, а далі перейти на південь у напрямку Криму. Таку думку висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, пе...