У 2017-му американські спецслужби зібрали рекордний "врожай" російських хакерів

У федеральних правоохоронних органах наголосили, що збільшення кількості арештів було обумовлено проривом, досягнутим в ході розслідування до минулорічних виборів.

Ілюстрація від REUTERSАктивність спецслужб США щодо затримання російських хакерів у 2017 році досягла рекордних результатів - піймали 7 російських кіберзлочинців. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

При цьому, порівнючи із періодом від 2010 року, лише два російських кіберзлочинці видавалися США щороку до 2017-го. Видання наголошує, що це рекордний показник затримань російських хакерів попри те, що президент Дональд Трамп намагається покращити стосунки із Москвою.

Судові переслідування збігаються з посиленням контролю над російськими хакерами, тому що представники розвідки США визначили, що Росія втрутилася в президентські вибори в США в 2016 році, використовуючи методи кібервійни, щоб допомогти Трампу. Хоча Білий дім і уникнув публічного звинуватити в цьому РФ. Та й сам Кремль спростував звинувачення.

Видання також пише, що чотири американських федеральних правоохоронних органів, на умовах анонімності, заявили, що не було централізованих зусиль для активізації дій проти російських кіберзлочинців під керівництвом Трампа.

«Збільшення кількості арештів було обумовлено проривом, досягнутим в ході розслідування до минулорічних виборів. ФБР передавав усі питання Міністерству юстиції США. Департамент юстиції заявив, що не відстежує арешти або обвинувальні висновки за національністю та відхилив додаткові коментарі», - пише видання.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...