Тисячі кілометрів без підзарядки: Інженери вже розробили супераккумулятори для електрокарів

​Дослідники з Брукхейвенської національної лабораторії (штат Нью-Йорк) зробили прорив в області зберігання енергії за допомогою натрій-іонної батареї.

Це чудова новина для вітрової та сонячної енергетики США, передають Патріоти України з посиланням на Clean Technica.

Американська сонячна і вітрова енергетика почали бурхливо зростати під час правління адміністрації Обами, і в той час поновлювані джерела продовжували критикувати за те, що не вирішено питання зі зберіганням енергії - отримувати електрику таким чином можна лише, коли за вікном дме вітер або світить сонце.

Одне з рішень - використовувати натрій (один з двох основних компонентів кухонної солі) замість літію в акумуляторах. Над розвитком і комерціалізацією таких батарей працюють вчені з Брукхейвенської національної лабораторії спільно з Китайською академією наук.

Однак проблема з натрієвими батареями була завжди в тому, що їх катоди дуже швидко окислялись. Зараз вчені зайняті тим, що спільно шукають рішення цієї проблеми. Свої досліди вони роблять на «Національному джерелі синхротронного світла II», яке дозволяє вивчати властивості і функції матеріалів з нанорозмірною роздільною здатністю і високою чутливістю.

Установка використовує промінь, який працює як ультра-яскраве рентгенівське випромінювання і дозволяє відстежувати, як поглинається світло в батареї, а також які процеси відбуваються в батареї під час зарядки і розрядки.

«Ми використовуємо промінь, щоб визначити, як різні метали в катоді змінюють стан окислення і як це співвідноситься з ефективність і довговічністю батареї, - каже вчений лабораторії Елай Ставицький. - Результати нашого дослідження показали, що матеріали, розроблені китайською групою, дають більш стабільну батарею».

Команда вчених виявила, що нова структура натрій-іонної батареї покращує її ефективність в 20 разів і в 9 разів збільшує ємність після 500 циклів зарядки. Потенційно на таких батареях автомобіль зможе проїхати більше 2000 кілометрів в найближчому майбутньому.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...