Тука пояснив, як можна довести, що Росія продає в ЄС крадене в України вугілля

​Україні буде важко, проте все-таки можливо довести, що Росія через фірми-прокладки продає до Європи вугілля з окупованих територій Донецької в Луганській областей.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України Георгій Тука, повідомляють Патріоти України.

"Наприклад, сляби, які виробляє Алчевський меткомбінат, мають свою унікальну плавку. І не можна алчевські сляби видати за інші. Так само і з вугіллям, кожне родовище має свої певні відмінності за хімічним складом", – зазначив він.

Водночас Тука додав, що вугільний Донецький басейн розташований на кордоні двох держав і деякі шахти, розташовані в Ростовській області Росії, фактично мають тотожний хімічний склад.

"Тому потрібно радитися з Міністерством енергетики, чи зможемо ми шляхом здійснення хімічних аналізів довести тотожність місця походження цього вугілля", – сказав заступник міністра, додавши, що для цього треба дивитися, за якими документами це вугілля потім реалізується.

"Якщо, наприклад, це вугілля реалізується за документами Кузнецького вугільного басейну, то це дуже легко можна буде досліджувати. Якщо будуть видавати за шахти в Ростові – це вже буде складніше, але я не думаю, що це неможливо", – запевнив Тука.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...

Знищення Ка-27 окупантів над Кримом: Офіцер ЗСУ назвав імена "мінусованих" членів екіпажу (фото)

субота, 20 квітень 2024, 14:43

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу. Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова. Про це повідомив у Telegram "Штірліц...