Ця страшна Австралія: 15 фактів, які роблять п'ятий континент смертельно небезпечним для недосвідченої людини

Проте не менш привабливим для туристів.

Фото: secrets-world.com

Австралія - континент не для людей зі слабкими нервами. Місцеві жителі вже звикли до сусідства з отруйними та кровожерливими істотами, що чатують на них на кожному кроці, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Якщо ви плануєте відвідати цю дивовижну країну, то все ж погляньте на фотографії та подумайте ще раз. Перед вами жахливі реалії Австралії без прикрас.

Мармуровий равлик

Цей молюск тільки на вигляд здається нешкідливим. Природа наділила мармурового равлика невеликим гарпуном і отрутою, що призводить до паралічу дихального центру і смерті жертви. Отруйної порції досить і для людини.

Риба-камінь

Такого "каменю" краще не торкатися. Бородавчатка, або риба-камінь - най отруйніша риба у світі. Вона мешкає на дні біля коралових рифів і мімікрує під камінь. На її спині є низка шипів з отруйним токсином, який заподіює жертві сильний біль з шоком, паралічем і відмиранням тканин. Без надання медичної допомоги людина помирає через пару годин.

Казуари

Казуар мешкає на північному сході Австралії та вважається найнебезпечнішим птахом на Землі. Контакт людини з цими птахами неминуче закінчується смертельними ранами для першого. Вже задокументовано 150 випадків нападу казуарів на людину, але агресивно вони поводяться в разі небезпеки й необхідності захищати потомство.

Бджоли

В Австралії живуть 1500 видів бджіл, і лише 10 з них не жалять людини. Бджолина отрута приносить людині немало болю і може привести до летального результату в разі анафілактичного шоку. Слід пам'ятати, що бджоли найбільш агресивні з квітня по жовтень.

Дінго

Тримайтеся подалі від бездомних австралійських собак. Є висока ймовірність, що ви зустрінете дінго - основного ссавця хижака Австралії. Ці вдруге здичавілі домашні собаки небезпечні навіть для акул. Відомий випадок, коли дінго поцупив маленьку дитину.

Не піднімайтеся на Улуру

Улуру - сформувалася близько 680 мільйонів років тому в Австралії масивна скеля овальної форми, яка офіційно належить племені анангу. Туристи нерідко намагаються підійнятися на вершину Улуру, але висока температура повітря і слизька поверхня скелі нерідко призводять до падінь, серцевих нападів і сонячних ударів.

Гребенястий крокодил

Солті (саме так ласкаво називають австралійці гребенястого крокодила) є найбільшим у світі наземним або прибережним хижаком. Вони славляться як справжні людоїди й нерідко нападають на Homo Sapiens. Гребенясті крокодили надзвичайно агресивні, їх сила, страхітливі розміри й швидкість не залишають людині й шансу на порятунок.

Арахнофобія

Австралія рясніє отруйними павуками. Австралійська вдова вважається найнебезпечнішим павуком у світі, його отрута нейротоксична і викликає сильні болі, а без протиотрути людина неминуче гине. До речі, місцеві жителі нерідко знаходять таку "красу" під кришкою унітазу.

Качкодзьоб

Качкодзьоби цілком миролюбні, поки ви не вдираєтеся на їх територію. До речі, для захисту у самців є шпори з отрутою, яка для людини не смертельна, але викликає сильний біль. На місці уколу розвивається набряк, який поступово поширюється на всю кінцівку, а неприємні відчуття тривають ще багато днів і навіть місяців.

Суперсильні змії

Пітони сягають таких розмірів, що здатні зловити й дістати з води валлабі. Все ще мрієте поїхати в Австралію?

Не запускайте повітряних зміїв у Дарвіні

У Дарвіні, столиці Північної території, щорічно фіксується 28000 ударів блискавок. Місцеві жителі вже звикли до такого явища, хоча нерідко відбуваються загоряння і навіть загибель людей.

Смертельна пустеля

Багато туристів мріють прокатитися австралійськими пустелями. Тільки такі поїздки можуть закінчитися вельми сумно. Досить часто авантюристи губляться і не можуть дістатися до прилеглого населеного пункту, тим більше що спека нерідко призводить до перегріву двигуна, а машина застрягає в піску.

Кубомедузи

Краса цих медуз оманлива, адже вони смертельно небезпечні для людини. В Австралії натягують спеціальні тенета для захисту від них, але все одно щороку відбуваються смертельні випадки. Жертва дізнається про опік лише тоді, коли починаються сильні болі у всьому тілі.

Смертельна спека

Австралійці, що живуть в сільській місцевості, не з чуток знають про лісові пожежі, тому завжди готові до евакуації. На жаль, вогонь так стрімко охоплює всі навколо, що місцеві жителі не завжди встигають врятуватися.

Маніяки

Австралія ще й сумно відома серійними вбивцями та маніяками: Айван Мілат, Енді Олбері, Девід і Кетрін Берні. І нерідко жертвами психів стають туристи.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Допомоги від США ще немає: Reuters - про брак боєприпасів у ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 21:18

Українські військовослужбовці відчувають нестачу в боєприпасах, тоді як російські окупанти продовжують атакувати позиції Сил оборони. Про це заявив командир артилерійського знаряддя Олександр Козаченко в коментарі Reuters, передають Патріоти України. В...

Друзі порадили, тому що...: Полонений сирота із Приморського краю РФ шокував зізнанням, для чого пішов на війну (відео)

четвер, 2 травень 2024, 21:06

Круглий сирота із Приморського краю Росії, Кохтов Костянтин Дмитрович, працював собі на пилорамі, доки приятелі не порадили піти подивитися на війну, для гострих відчуттів. Про це написав журналіст Юрій Бутусов та оприлюднив відео зізнання окупанта, пе...