Це ганьба на всю Україну! Водосховище на Закарпатті перетворили на смітник (фото)

​Вільшанське водосховище розташоване на кордоні Міжгірського та Хустського районів Закарпаття. Після спуску води на дні зібрали близько півтори тисячі мішків пластикового сміття, нанесеного туди з високогірних сіл.

Про це повідомляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті, передають Патріоти України.

"Після того, як більшість води у Вільшанському водосховищі, що на межі Міжгірського й Хустського районів, спустили для чергового профілактичного огляду гідроспоруди, саме сховище вичистили від сміття", – зазначили в ОДА.

Працівники екологічної інспекції, лісового господарства, держслужби з надзвичайних ситуацій (у тому числі водолази), обленерго, на балансі якого знаходиться водосховище, Нацпарку «Синевир» та Національної гвардії зібрали близько півтори тисячі мішків сміття, більшість якого – пластикові пляшки, – наголошує Геннадій Москаль, який доручив вичистити водосховище. – Особливо відзначилися нацгвардійці, котрі на моє прохання виїхали на місце, хоча чистити гідроспоруди – зовсім не їхня компетенція. Весь непотріб у водосховище знесли річки й потічки із сіл Міжгірського району, які знаходяться вище за течією.

"Півтори тисячі мішків сміття – яскрава ілюстрація того, як мешканці високогірних сіл ставляться до природи. Це ганьба на всю Україну! Я доручив екоінспекції ще раз зробити рейди по селах Міжгірщини, провести бесіди з головами сільрад і строго попередити – за сміття їх будуть нещадно штрафувати. Ситуація, коли хтось смітить, а інші за ними мають прибирати й залучати водолазів, лісівників і Нацгвардію, більше не пройде", – наголосив Москаль.

В ОДА нагадали, що в квітні цього року Москаль доручив розчистити Вільшанське водосховище, яке є одним із наймальовничіших куточків Закарпаття. Значну частину сміття тоді вибрали за допомогою спецтехніки, включаючи водний екскаватор, однак затонулі пластикові відходи можна було вичистити тільки після спуску води.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...

Поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - Віктор Андрусів

субота, 20 квітень 2024, 0:16

"Я не прихильник теорій змов. Навпаки, прихильник фрази: "Не треба пояснювати всесвітньою змовою звичайне розп...здяйство". Але поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - пише політолог Вікт...