Трамп привітав Ердогана з перемогою на референдумі

Нагадує розширення повноважень Дарта Сідіуса з "Зоряних воєн" - той також зконцентрував у себе абсолютну владу. Будемо сподіватись, що Туреччину омине така доля.

Фото: trend.az

Телефонна розмова двох президентів відбулась невдовзі після оголошення результатів референдуму, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Серед світових лідерів, також привітали Ердогана, президент Білорусі Олександр Лукашенко і президент Азербайджану Ільхам Алієв. В Євросоюзі раніше заявили, що "взяли до відома" оголошені результати і загострили увагу на невеликому підсумковому розриві і можливих порушеннях.

Кремль не повідомляв про привітання Ердогану з боку президента Росії Володимира Путіна. Його прес-секретар Дмитро Пєсков сказав, що референдум - суверенна справа Туреччини і закликав з повагою ставитися до волевиявлення турецького народу.

Також Трамп подякував Ердогана за підтримку дій США, вжитих у відповідь на використання сирійським режимом хімічної зброї (7 квітня ВМС США завдали ракетного удару по аеродрому сирійських урядових військ). "Лідери погодилися, що важливо притягнути президента Сирії Башара Асада до відповідальності", - наголошується в повідомленні Білого дому.

На референдумі перед жителями Туреччини ставилося питання про зміни до Конституції, що посилюють владу президента. За офіційними даними, 51% бюлетенів був відданий за розширення повноважень глави держави. Однак кілька опозиційних партій не визнали результати голосування.

Згідно зі звітом ОБСЄ, референдум був проведений в умовах нерівних можливостей, наданих прихильникам і противникам поправок. Ердоган відкинув критику міжнародних спостерігачів. "Знайте своє місце", - сказав він у відповідь на повідомлення про порушення.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав знищення живої сили й техніки окупантів (відео)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ц...

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...